
Aangezien de COVID-19-pandemie de persoonlijke associatie blijft beperken, vertrouwen de meesten van ons op videogesprekken om contact te houden met collega’s, familie en vrienden – en als u ook financiële problemen ondervindt, is gratis het beste . Zoom blijft bovenaan de lijst met apps voor videoconferenties staan, maar er zijn een heleboel applicaties waarmee u gratis anderen online kunt ontmoeten.
We hebben een aantal van de bekendste apps voor videoconferenties opgesomd, samen met een aantal populaire tekstchat-apps met functies voor videogesprekken. Hoewel de meeste hiervan al gratis versies hebben, bieden sommige toegang tot extra functies voor degenen die momenteel vanuit huis werken of die online vrienden en familie willen controleren.
Er zijn een aantal apps die we niet hebben opgenomen, zoals Facebook, WhatsApp en FaceTime, waarmee je videochats kunt doen. We hebben ze weggelaten omdat ze vereisen dat alle deelnemers lid zijn van een specifiek sociaal netwerk (Facebook, WhatsApp) of dat u een specifiek type apparaat gebruikt (FaceTime, dat is alleen Apple). We hebben ook geprobeerd ons te concentreren op applicaties waarmee u kunt deelnemen zonder de app te hoeven downloaden (tenzij u de host bent).
Het is een goed idee om er zelf een of twee uit te proberen om te zien hoe goed ze passen bij jouw stijl en die van je vrienden. Deze lijst is echter een goed begin.
ZOOM
DE POPULAIRSTE APP VOOR VIDEOVERGADERINGEN
Zoom
Zoom’s gebruiksgemak en meerdere functies hebben het erg populair gemaakt.
Zoom is uitgegroeid tot een van de bekendste apps voor videoconferenties, vooral vanwege de gebruiksvriendelijke interface. Oorspronkelijk pushte het bedrijf Zoom vooral voor zakelijk gebruik, maar het heeft ook een gratis basisversie voor individuen geleverd. Omdat Zoom zijn plotselinge populariteit bij niet-zakelijke gebruikers niet verwachtte, waren er aanvankelijk verschillende misstappen met betrekking tot privacy en beveiliging. Het bedrijf heeft echter snel een aantal wijzigingen en updates doorgevoerd om deze problemen aan te pakken (hoewel het geen end-to-end-codering instelt voor zijn gratis gebruikers). En de populariteit lijkt niet te hebben geleden .
Met de gratis versie van Zoom kunnen maximaal 100 gebruikers elkaar ontmoeten, maar er is een limiet van 40 minuten op vergaderingen van meer dan twee personen, wat voor velen van ons behoorlijk beperkend is. Op het moment van schrijven bood Zoom geen speciale aanbiedingen aan voor degenen die nu thuis werken, maar het heeft wel een pagina met hulp en advies voor nieuwe gebruikers.
OPVALLENDE KENMERKEN
Host maximaal 100 deelnemers
Onbeperkte één-op-één vergaderingen
Veertig minuten limiet op groepsbijeenkomsten
SKYPE ONTMOET NU
AL HEEL LANG ONLINE BELLEN
Skype
Skype, nu onderdeel van Microsoft, heeft videoconferenties toegevoegd aan zijn VoIP-functies.
Skype is het go-to-platform voor één-op-één-gesprekken sinds de bèta in 2003 werd uitgebracht. De Meet Now-functie (toegankelijk via de knop “Meet Now” aan de linkerkant van de app) maakt videoconferenties mogelijk; tot 50 mensen kunnen vergaderen zonder tijdslimiet.
Er is ook een aparte pagina waarmee u een gratis videovergadering kunt maken zonder dat u zich daadwerkelijk hoeft aan te melden voor de service. Je krijgt echter meer functies met de app, dus als je het goed vindt om je te registreren voor een gratis account, kun je dat beter doen.
OPVALLENDE KENMERKEN
Neem de oproep maximaal 30 dagen op
Kan de achtergrond wazig maken (als je de app hebt)
Deel presentaties
Maximaal 50 deelnemers, geen tijdslimiet
CISCO WEBEX
EEN ZAKELIJKE APP MET EEN SOLIDE FREEMIUM-VERSIE
Cisco Webex
Cisco Webex is een bekende app voor zakelijke conferenties.
Webex is een app voor videoconferenties die al sinds de jaren ’90 bestaat; het werd in 2007 overgenomen door Cisco. Hoewel het vooral bekend stond als een bedrijfsapplicatie en zich blijft concentreren op het bedienen van bedrijven, heeft het een vrij genereuze gratis versie die de moeite van het bekijken waard is. Voor de huidige noodsituatie heeft het de functies van de freemium-versie verbreed van 50 naar 100 deelnemers en kunt u tot 50 minuten vergaderen.
OPVALLENDE KENMERKEN
Maximaal 100 deelnemers
Maximaal 50 minuten voor elke vergadering
Kan vergaderingen opnemen en lokaal opslaan
GOOGLE MEET
WORDT NU WEERGEGEVEN OP UW GMAIL-PAGINA
Google Meet
Google Meet is onlangs beschikbaar gekomen voor Gmail-gebruikers.
Tot voor kort was Google Meet (voorheen Hangouts Meet) alleen beschikbaar voor docenten en degenen die zich abonneerden op de betaalde service van Google, G Suite. Sindsdien heeft Google Meet beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers van zijn gratis Gmail-service – in feite heeft het een link naar Meet toegevoegd aan de linkerkant van zijn online Gmail-app.
Meet biedt een zeer eenvoudige manier om te videochatten met collega’s, vrienden en familie, ervan uitgaande dat ze allemaal een Google-account hebben, wat een vereiste is voor zowel hosts als deelnemers. Om te beginnen, ga gewoon naar Meet, klik op “Deelnemen aan of start een meeting”, geef de meeting een naam (als je wilt) en stuur je uitnodigingen. U kunt ook een vergadering plannen met Google Agenda en Google heeft een aantal beveiligingsfuncties , zoals de mogelijkheid om toegang toe te geven of te weigeren.
OPMERKELIJKE FUNCTIES
Onbeperkte vergadertijd tot 30 september; daarna limiet van 60 minuten
Maximaal 100 deelnemers
Aanbiedingen ruisonderdrukking functie
GOOGLE DUO
EEN MOBIELE APP DIE HET MEEST GESCHIKT IS VOOR EEN-OP-EEN
Google Duo
Google Duo heeft een zeer simplistische webinterface.
Je verwacht toch niet echt dat Google maar één simpele app voor videoconferenties aanbiedt? Naast Google Meet (dat Hangouts langzaam vervangt en oorspronkelijk bedoeld was voor voornamelijk zakelijke gebruikers), heeft Google ook de mobiele app Duo, die is gebouwd als een consumenten-app. Het bedrijf heeft onlangs uitnodigingslinks toegevoegd naar Duo toegevoegd, samen met een zeer eenvoudige webinterface. Bovendien kunt u met de app nu groepen maken van maximaal 12 deelnemers (maar alleen op de mobiele versies). Alle deelnemers moeten Duo-gebruikers zijn, wat een probleem kan zijn voor breder gebruik.
OPMERKELIJKE FUNCTIES
Kan een bericht opnemen
Maak groepen van maximaal 12 personen
Gebruikt end-to-end-codering
HANGOUTS
LANGZAAM IN DE ZON, MAAR NOG STEEDS NUTTIG
Google Hangouts
Google Hangouts wordt langzaam onderbroken, maar is nog steeds beschikbaar als je het wilt gebruiken.
En tot slot is er Google Hangouts, de ‘klassieke’ versie, die nog steeds beschikbaar is, hoewel het bedrijf het niet promoot, vooral niet voor G Suite-gebruikers en zakelijke klanten die worden aangemoedigd om Meet te gebruiken.
Dat gezegd hebbende, als je je ouderwets voelt, kun je Hangouts gebruiken om te videochatten met maximaal 10 mensen als je Gmail of G Suite Basic gebruikt (maximaal 25 als je de zakelijke of educatieve G gebruikt Suite-versies). Er zijn niet veel extra functies. Je kunt tekstberichten toevoegen en schermen delen, maar dat is het dan ook. Maar als je snel en gemakkelijk wilt, is dit de moeite van het bekijken waard.
OPVALLENDE KENMERKEN
Maximaal 10 deelnemers voor Gmail-gebruikers
Spraakgesprekken kunnen tot 150 deelnemers hebben
STARLEAF
EEN ZAKELIJKE VERGADERAPP MET EEN GRATIS BASISVERSIE
Starleaf
Starleaf is een bedrijfstoepassing waarvoor een gratis versie beschikbaar is.
Als u geen bedrijf bent, heeft u misschien nog nooit van StarLeaf gehoord. Het is een platform voor grote bedrijven – het soort dat geen prijs vermeldt op zijn website; u moet een verkoper bellen. Maar het biedt nu gratis zijn basis video- en berichtenproduct aan voor diegenen die proberen in contact te blijven tijdens de pandemie.
OPVALLENDE KENMERKEN
Maximaal 20 deelnemers
Zesenveertig minuten voor elke vergadering
JITSI MEET
OPEN SOURCE MET VEEL FUNCTIES
Jitsi Meet
Jitsi Meet is een eenvoudig te gebruiken open-source videoplatform.
Een andere “u hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord” -app voor videoconferenties, Jitsi Meet, is een open-sourceplatform waarmee u eenvoudig online kunt vergaderen door eenvoudig naar de site te navigeren en op “Go” te klikken. Als je technisch meer geneigd bent, kun je je eigen bouwen via Jitsu Videobridge , maar de meeste mensen zullen blij zijn met de snelle webversie, die veel functies biedt die te vinden zijn in meer bekende apps, zoals chat, sessie-opname (naar Dropbox ), en het vermogen om weerbarstige deelnemers te ‘schoppen’.
OPVALLENDE KENMERKEN
Maximaal 75 deelnemers (maximaal 35 voor de beste ervaring)
Openbare of privéchat
Kan de achtergrond wazig maken (momenteel in bèta)
Integreert met Slack, Google Agenda en Office 365
WAARDOOR
SINGLE MEETING ROOMS MET MAXIMAAL VIER DEELNEMERS
Waardoor
Whereeby’s gratis versie is vrij beperkt, maar heeft een aantal leuke functies.
Whereeby’s gratis versie is vrij beperkt in vergelijking met sommige andere die hier worden genoemd. Het geeft u het gebruik van een enkele vergaderruimte met maximaal vier deelnemers, samen met de mogelijkheid om kamers te vergrendelen (deelnemers moeten “kloppen” om toegang te krijgen). Elke kamer heeft zijn eigen URL die u kunt kiezen, wat geweldig is – ervan uitgaande dat niemand anders die naam al heeft gebruikt. (Ik heb bijvoorbeeld geprobeerd met.com/testroom en vond dat het al in gebruik was.) Maar het heeft ook een chatfunctie, laat je een scherm delen, dempt of werpt gebruikers uit, en heeft leuke emoji. Als u meer mensen in gedachten heeft, biedt de Pro-versie ($ 9,99 per maand) maximaal 12 deelnemers per kamer in maximaal drie vergaderruimten.
OPVALLENDE KENMERKEN
Maximaal vier deelnemers in gratis versie
Scherm delen
YouTube-integratie
Mogelijkheid om kamers te “vergrendelen”
PIEK
EEN E-MAILAPP MET EEN EENVOUDIGE VIDEOCONFERENTIEFUNCTIE
De Spike vide-app heeft een zeer eenvoudige interface.
De Spike vide-app heeft een zeer eenvoudige interface.
Spike is een e-mailapp die samenwerkingsfuncties heeft toegevoegd sinds ik hem vorig jaar heb beoordeeld . Met de huidige vraag naar onlinevergaderingen heeft het bedrijf onlangs videoconferenties aan haar repertoire toegevoegd. De functie is heel gemakkelijk te gebruiken, vooral omdat u niets hoeft te registreren of te installeren om het te gebruiken. Ga gewoon naar de link voor videoconferenties , typ uw naam in en, optioneel, een vergaderonderwerp. De vergaderings-URL wordt vervolgens naar uw klembord gekopieerd, of u kunt een uitnodiging via e-mail sturen. Er zijn weinig extra’s in deze app: je kunt je scherm delen of een emoji ophangen, maar dat is het dan ook, en de gastheer heeft geen controle over de vergadering. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers of vergadertijd.
OPVALLENDE KENMERKEN
Eenvoudige interface
Geen limieten voor deelnemers of vergadertijden
VIDEOMEET-UPS MET CHAT-APPS
Velen van ons gebruiken al Slack en / of Microsoft Teams, die een beperkt aantal functies voor videovergaderingen hebben. Als u zich afvraagt of u een gratis versie van Slack of Teams kunt gebruiken om videovergaderingen te houden, volgt hier wat informatie:
MICROSOFT TEAMS
EEN NIEUWE GRATIS VERSIE ZONDER GRENZEN
Microsoft Teams is gebouwd als concurrent van Slack. Omdat het deel uitmaakt van het Microsoft-ecosysteem van applicaties, is het een goed idee als u bijvoorbeeld wilt samenwerken aan verschillende Office-documenten, en het biedt videoconferentiefuncties. Microsoft biedt docenten en degenen die voor G Suite betalen de kans om Office 365 E1 zes maanden gratis te gebruiken . Meer recentelijk onthulde het een gratis versie van Teams voor consumenten zonder beperkingen voor het aantal mensen of de hoeveelheid tijd per vergadering. U hoeft alleen een account bij Microsoft aan te maken om het te gebruiken. Houd er bij het aanmelden echter rekening mee dat u wordt gevraagd waarvoor u Teams wilt gebruiken; als u iets anders kiest dan “voor werk”, wordt u in plaats daarvan naar Skype geleid.
SLAP
GRATIS VERSIE IS GOED VOOR EEN-OP-EEN
Slack is voornamelijk ingesteld voor tekstchat (en is bezig met het uitrollen van een nieuw ontwerp ), maar het geeft je ook de mogelijkheid om spraak- en videogesprekken te voeren. Als je de gratis versie van Slack gebruikt, kun je een videogesprek met een persoon voeren. Maar als u in plaats van een één-op-één gesprek een vergadering met meerdere mensen wilt organiseren en dit gratis wilt doen, moet u op zoek naar een alternatief.
MEER ALTERNATIEVEN
Er is een breed scala aan andere Zoom-alternatieven, zoals vermeld in deze Twitter-thread , waaronder RemoteHQ , Talky , Highfive en 8×8 (die Jitsi in 2018 heeft overgenomen). Sommige hiervan hebben geen gratis versie; bijvoorbeeld BlueJeans , een bekende optie, begint bij $ 9,99 per maand voor onbeperkt-time vergaderingen met maximaal 50 deelnemers.
Speciale vermelding verdient Houseparty , een populaire consumentenapp waarmee tot acht mensen een virtuele kamer kunnen gebruiken om te chatten. In feite kan iedereen zonder uitnodiging naar de online sessie van een vriend gaan (hoewel je je kamer kunt ‘vergrendelen’ om indringers te voorkomen). Het vereist echter wel dat alle deelnemers zich registreren om het te gebruiken – en registratie omvat uw naam, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer. Dus we hebben het niet opgenomen in onze aanbevelingen.
Leave a Reply